maxtube.app

video · visual · punchy

Zbudowałem NAJLEPSZĄ Maszynę do Treści AI (I Jest Absolutnie SZALONA)

Ludzie... właśnie skończyłem najbardziej przesadzony, absurdalnie skomplikowany system tworzenia treści i wcale mi nie jest przykro. Wyobraźcie sobie: nagrywam siebie, jak przez 10 minut paplę jak wiewiórka po kofeinie na telefonie, klikam "wyślij" i BAM — moja armia AI zamienia ten nieskładny bełkot w dopracowane treści blogowe w DWUNASTU językach. Większość twórców nazwałaby to przesadą. Ja nazywam to jedynym sposobem, w jaki mój mózg faktycznie regularnie publikuje treści.

To jest odpowiednik użycia miotacza ognia do zapalania świeczki, ale posłuchajcie — czasami najbardziej absurdalne rozwiązanie jest tym, które faktycznie działa.

Geneza Złoczyńcy: Dlaczego Nie Jestem MrBeast (Jeszcze)

Opiszę wam moją rzeczywistość tworzenia treści. Znacie tych youtuberów, którzy po prostu włączają kamerę i dostarczają absolutny ogień przez 20 minut non stop? Tak, to nie ja. Postawcie mnie przed kamerą ze scenariuszem, a zamieniam się w zepsutego robota próbującego przypomnieć sobie, jak działa ludzka mowa.

Mój mózg działa bardziej jak buforujące wideo — mnóstwo pauz, przypadkowe dygresje i momenty "chwila, co to ja mówiłem?". Jestem anty-influencerem, jeśli chodzi o płynne przekazywanie myśli. Ale tu jest zwrot akcji: te chaotyczne, niefiltrowane wylewy mózgu? Właśnie tam kryje się złoto.

Pomyślcie o tym tak — dopracowane treści są jak idealnie wyedytowane zdjęcie na Instagramie. Wygląda świetnie, ale wiecie, że za tym idealnym ujęciem kryje się cała chaotyczna rzeczywistość. Moje paplające filmy z telefonu to nagrania zza kulis i szczerze mówiąc, to właśnie tam są prawdziwe spostrzeżenia. Problem w tym, że nikt nie chce słuchać przez 10 minut "yyyy, właściwie, chwila, pozwólcie, że pomyślę o tym inaczej..."

Więc zamiast zmuszać się do bycia kimś, kim nie jestem, zbudowałem system, który pozwala mi być autentycznie chaotycznym i zajmuje się całym sprzątaniem po fakcie. To jak mieć cały zespół montażystów, ale zamiast sklejać materiały z b-roll, sklejają moje rozproszone myśli w coś, co ma sens.

Linia Produkcyjna Treści: Jak Powstaje Ta Kiełbasa

Ten potok ma więcej ruchomych części niż maszyna Rube Goldberga i jestem autentycznie dumny z każdego przesadzonego elementu.

Zaczyna się wystarczająco prosto — mam skrypt w Pythonie, który wyciąga audio z tego całego bałaganu, który właśnie nagrałem na telefonie. Ten plik M4A jest wysyłany do mojego niestandardowego bota na Telegramie (bo najwyraźniej zmieniłem Telegrama w mojego osobistego lokaja AI), który działa na moim VPS i od razu bierze się do pracy.

Bot pobiera plik i podaje go Whisper — modelowi zamiany mowy na tekst od OpenAI, który uruchamiam lokalnie. Na wyjściu pojawia się transkrypt wyglądający jakby ktoś przepisał gorączkowy sen, z wszystkimi moimi "yyy" i niedokończonymi myślami.

Wtedy dzieje się prawdziwa magia. Ten transkrypt trafia do tak zwanej przeze mnie Areny AI — wieloetapowego toru przeszkód, gdzie dwa modele AI walczą o stworzenie czegoś, co da się czytać:

Runda 1: Claude Zadaje Pierwszy Cios. Claude dostaje surowy transkrypt i jego zadaniem jest bycie przyjaznym redaktorem — swobodnie, szczerze, prawdopodobnie zbyt wiele szczegółów technicznych, zdecydowanie zbyt wiele nawiasowych dygresji (takich jak ta). Claude nadaje strukturę, wyciąga kluczowe pomysły i sprawia, że całość płynie tak, jakby napisał to prawdziwy człowiek.

Runda 2: DeepSeek Wciela się w Adwokata Diabła. DeepSeek wchodzi z czystą chaotyczną energią. Jego zadaniem jest bycie przyjacielem, który szuka dziur w twoich pomysłach — weryfikacja faktów, dodawanie technicznej głębi, zadawanie pytań "a co z...?". Bierze wersję Claude'a i staje się tym komentatorem, który mówi "właściwie, przegapiłeś tę ważną rzecz". DeepSeek jest zaskakująco bezwzględny w tej roli.

Runda 3: Claude Wciela się w Sędziego. Claude dostaje obie wersje i staje się ostatecznym syntezatorem. Osobiste opowiadanie historii z pierwszej wersji połączone z techniczną rzetelnością dodaną przez DeepSeeka. Zachowanie osobowości przy jednoczesnym dodaniu treści.

Get new posts

Subscribe in your language

New posts delivered to your inbox. Unsubscribe anytime.

Receive in: